Dag 1

Nu ska jag snart sova. Trots att klockan bara är nio engelsk tid, men jag är så trött.
Var uppe kvart över fyra i morse så det är väl inte så konstigt kanske.

Gästerna från kalaset är fortfarande här och jag antar att de lär stanna ett tag till eftersom dom har lovdag här imorgon typ "the bankday" eller någonting sånt hette det så allt är stängt!

Förut var jag ute med en av hundarna för första gången tillsammans med Richard. Vi gick till en stor park där hunden släpptes lös och lekte med en tennisboll. Vi gick även till skolan där han arbetar, där jag även har tillgång till att träna på gym och använda simhallen.
Det var en myckte stor skola och han berättade att det var väldigt dyrt att vara elev på skolan och att det kommer elever dit från i stort sett alla delar av världen. Sen bor dom på skolan.

Efter hundpromenaden åt jag och det bjöds på lite av varje. Bla: lax, grekisk sallad, pasta sallad mm. gott var det iaf. Sen avslutade jag dagen med att se på tictanic som gick på tv:n.
Orkade inte se klart på hela och det var lite krångligt utan text, men jag förstod ändå det mesta. Fast det kanske beror på att jag har sett filmen typ 100 gånger innan?..hehe
Jag kan bara berätta att de har reklampauser här ungefär hela tiden. Jag som tyckte det var många i Sverige, men här är det paus stup i ett.

Nu ska jag försöka få lite sömn och dom berättade för mig att jag kan sova hur länge jag vill imorn. Börjar inte det riktiga jobbet förren nästa vecka så har några dagar på mig att komma in i allt.

Godnatt :D


Mitt rum

Hej igen. Här kommer lite bilder från mitt rum ( har inte hunnit ta kort på något annat än)

Toaletten till höger om byråladan




Bakgården/trädgården


Min present till familjen. Kaffe, Te, skorpor och choklad :)


Blir glad av kommentarer :D
/Camilla <3

Första dagen i Caterham, England

Hejsan!
Jag är nu frame i England.
Resan ner gick bra och flyget var frame en kvart innan beräknad tid. Men att få väskorna tog närmare en halvtimme så det var lite segt. När vi stod och väntade på väskorna började jag prata med en annan tjej, som det visade sig även att hon skulle arbeta som au pair. Vi bytte tele nr. så henne träffar jag kanske snart igen.

Jag som aldrig förut har varit i England blev helt faschinerad av det lilla jag han se av london på vägen till caterham där jag bor.
Det jag såg av flygplatsen var mycket större än landvetter och det var bara en terminal av fem jag såg så ni kan ju räkna ut själva hur stor den var.

Det tog ungefär 40 min med bil från Heathrow till huset jag nu bor i. På vägen hit körde vi på en motorväg med 5 filer i båda riktningarna. En bred väg med andra ord. Sen känns det så fel när de kör bilen ex i rondeller när de kör helt åt andra hållet mot vad jag är van vid.

Idag har jag hunnit med mycket. Beverly (värdemamma) fyllde år i förra veckan så hela dagen har egentligen gått åt till at göra en massa ärenden inför 50 års kalaset hon har idag, som för övrigt har börjat. men jag känner mig så trött att jag sitter på mitt rum och vilar lite.
Vi har blandannat varit hos hennes häst  och hälsat på och städat i hans stall, sen har vi vart hos hennes mamma och hämtat möbler och sen vart och handlat på supermarket. Mycket förbeställd mat som jag nog får smaka sen :)
 Det var lite roligt när jag frågade henne om det skulle komma mycket folk till kalaset och då svarade hon.
Nää det är ett litet party med bara runt 25 personer... jahaja tänkte jag,BARA 25 pers, då blev jag ju inte nerövs eller så:P Men nu e nästan alla här och det har gått bra..

Direkt när vi kom till huset packade jag upp och det bjöds på frukost. Lite aningen annourlunda frukost mot jag är van vid då det serverades stekt fisk, ägg röra och någon stor svamp + någon rå fisk på toppen. Var iaf jättegott!

Mitt rum är ganska stort, med en dubbelsäng, byrå, tv och toalett. Toaletten är inte stor, tänk lite som sommarstugan toaletten fast det får plats en dsuch. Det dumma är att jag hittar inget uttag där jag kan ladda min mobil, datar mm. så vet inte hru jag ska lösa det för hittar jag inget kommer jag inte att kunna använda datorn.

Beverly och Richard som jag bor hos har varit jätte trevliga mot mig och har verkligen försökt få mig att känna mig som hemma. De två hundarna Archie och India är supersöta och jag skall försöka ta kort på dem snart så att ni får se dem. De har två katter också som jag inte vet vad dom heter men. Den ena hunden, India, är så rolig för så fort hon ser en av katterna förföljer hon den och ignorerar allt annat. Den andra hunden Archi är väldigt lekig och busig av sig och jag har redan fått ett litet rivsår på näsan från honom, men sånt får man tåla :)

Engelskan tycker jag är svår just nu. Eller det är svårt att tänka engelska för jag börjar fortfarande varje mening med att prata svenska, sen kommer jag på att det går inte att prata svenska för det förstår dom inte .. så de blir lite konstigt imellanåt. Men Bev har sagt till mig att hon tycker jag är duktig på engelska om man jämför med många andra au pairer som dom har haft så de är ju positivt. De har tidigare haft au pairer från bla. Australien, frankrike, spaninen, österrike sen kommer jag inte ihåg fler men :)

Blev ett lite rörig inlägg men hade så mycket att berätta.
Skall försöka lägga in bilder redan ikväll om inte batteriet tar slut då vill säga.
Hoppas ni har det bra i Sverige
/


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0